Verslagen van evenementen, wedstrijden, trainingen, etc.

Blog

Veldwerkwedstrijden met Gup

Posted on January 18, 2014 at 5:16 AM
Ook dit seizoen heb ik na Fressin nog een aantal veldwerk wedstrijden met onze Engelse Cocker "Gup" gelopen.
De resultaten waren verdeeld.
De eerste wedstrijd, 6 december in de omgeving van Koewacht - Zeeuws Vlaanderen, liep Gup een behoorlijke loop die hij beëindigde met een mooi punt op een fazant. Helaas ging ik na het schot in de fout met het staedy houden van hem en liep hij uit de hand waardoor het gelijk over was.
 
De tweede wedstrijd, 10 januari 2014, was in de omgeving van Kloosterzande. Helaas was het deze van zeer korte duur.
Gup had nr 2 geloot. 
Nr 1 stootte in het einde van zijn loop 2 Fazanten op die beide werden geschoten en waarvan hij er bij aanvang van zijn loop één moest apporteren na eerst kort voorjagen.
Helaas weigerde hij het apport binnen te brengen dus was ht snel einde verhaal.
In de loop van de middag werd er een vos gesignaleerd en werden er een paar vrijwilligers gevraagd om deze op te zoeken. Hierdoor kreeg Gup nogmaals de kans om een stuk uit te werken wat hij nu goed deed.
Na afloop van de wedstrijd werd er nog een drift in de groenbemesting georganiseed waar een zestal Spaniels aan mee deden. De eerste echte jachtervaring voor Gup, en hij deed het best goed en bracht de geschoten fazant na enige aarzeling nu wel binnen. 
Ook een aantal staedyness oefeningen kunnen doen bij opgaande fazanten en zodoende de dag nog tevreden afgesloten.
 
12 Januari gingen we naar Mons in Belgie, bijna op de Franse grens.
Ditmaal had ik nr 1 geloot.
Gup begon goed, nam iets teveel terrein maar kwam mooi op de wind terug en ik hoefde bijna niet te fluiten. Het sturen in de bramen proppen ging goed maar volgens de Nederlandse keurmeester (Jan Luijendijk en Pieter Rooijakkers) moest hij deze nog meer zelfstandig aannemen.
Ik was voor deze hond tevreden met het tempo maar ten opzichte van de echte wedstrijd jachtgefokte Cockers vrat hij het terrein niet voldoende op.
Bijna aan het einde van mijn beurt, op een punt dat hij uit mijn gezichtsveld was deed hij een haan op, op ca 40mtr, buiten mijn controle en was het dus over. Gelukkig kwam hij redelijk vlot terug en was er dus weer niet achteraan gegaan. Wel bijna de volle 15 min gelopen maar echt nog een lange weg te gaan.
 
Zondag de 19e januari de laatste wedstrijd dit seizoen in Nivelles, België.
Van de zomer ga ik nog verder trainen om te kijken of ik met deze show Cocker toch het echte wedstrijd nivo kan halen
 
 
 
 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

108 Comments